L'Empordà als aparadors és una campanya de dinamització comercial que co-organitza el Consell Comarcal amb diversos ajuntaments i associacions de comerciants de la comarca, entre ells l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i l'Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d'Empúries. L'objectiu és donar suport als establiments de comerços i serveis i a les empreses productores de la comarca en un context de crisi com el que ha provocat l'alerta sanitària de la covid-19. La campanya consistirà en crear una experiència de compra basada en els aparadors singulars dels establiments comercials a peu de carrer, que exhibiran un producte elaborat a l'Empordà acompanyat d'una fotografia patrimonial relacionada.

Per participar, els establiments exhibiran en el seu aparador un producte elaborat a l'Empordà i una imatge patrimonial relacionada i incentivaran la compra als seus establiments amb un sorteig. Per la seva banda, les empreses productores tindran nous punts de visibilitat i la possibilitat d'organitzar activitats com tastos o demostracions (sempre que les condicions de mobilitat ho permetin).

El període d'inscripció finalitzarà el 18 de setembre. Hi poden participar tots els establiments de comerç o serveis amb local a peu de carrer de l'Alt Empordà i les empreses productores i/o artesanes de l'Alt i el Baix Empordà omplint la fitxa d'adhesió. “L'Empordà als aparadors” es durà a terme durant el novembre de 2020. Per qualsevol dubte podeu contactar amb el departament de promoció econòmica de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries al telèfon 972 450 591.

Aquesta iniciativa d'aposta pel territori «farà que passin coses» als carrers, servirà de plataforma per conèixer els establiments comercials i productors participants i promocionarà tant productes alimentaris, per exemple procedents de la Marca de Garantia Producte de l'Empordà, la DO del Vi o la DOP de l'Oli, com altres tipus de productes d'artesans locals.

Per incentivar la participació en la campanya i les activitats que s'organitzin als comerços -que es programaran seguint les prescripcions sanitàries- es realitzarà el sorteig de 6 lots de productes de l'Empordà entre les persones que facin una compra als establiments comercials, que es facin una foto a l'aparador i la pengin a Instagram.

Aquest treball conjunt s'està coordinant des de la Taula Comarcal de Comerç, a la qual hi participen tècnics, regidors de les administracions participants de la comarca i representants d'associacions del comerç de l'Alt Empordà. Segons Helena Solana, regidora de promoció econòmica ” un dels eixos de treball del Pla de desenvolupament comercial de l' Alt Empordà és la promoció i dinamització comercial. Aquesta campanya t? per objectiu sumar els productors locals i els establiments comercials de la comarca per donar a conèixer la qualitat i l' oferta dels productes que tenim a l'Empordà. La suma d'esforços entre Administracions i Associacions és el camí per aconseguir bons resultats”.