L'Assemblea per Cadaqués considera que el pacte de govern entre Junts i Fem, és “una reunificació de l'espai post-convergent que pot comprometre greument el futur del municipi".

La formació assenyala que l'entrada de “Junts” al Govern, suposa "una oportunitat perduda" per canviar el model de poble, actualment basat en la massificació turística i en un creixement urbanístic completament desmesurat.

Des del grup municipal denuncien que el nou equip de govern, en un ple extraordinari urgent, convocat amb només un dia d'antelació, ha aprovat un augment de les retribucions dels membres del govern, i ha reduït els dies d'antelació per a la convocatòria de la Comissió Informativa d'Assumptes Generals, passant de quatre dies hàbils, a només dos.

També indiquen que, per fer front a les noves retribucions, han traspassat crèdit destinat inicialment a l'organització del Festival de Música, que enguany no s’ha pogut celebrar, a les partides de Retribucions bàsiques i Seguretat social personal i càrrecs electes. “És intolerable que per augmentar-se el sou, hagin agafat diners que estaven destinats, inicialment, a l'organització del Festival de Música de Cadaqués”, lamenten des de la formació.

“La vella convergència s'ha reconciliat amb la nova convergència, i ja veiem les primeres conseqüències: augments de sou, contractes a dit, opacitat, interessos particulars i mala gestió”, afegeixen. Assemblea per Cadaqués indica que la seva preocupació “especialment" és que ara que tenen majoria "la dinàmica del dia a dia sigui aquesta”.

La formació d'esquerres, amb una representant a l'oposició del consistori, assegura que continuarà lluitant contra les irregularitats, i seguirà posant sobre la taula les necessitats de la població "i d'un territori ja molt malmès", fent propostes socials i ecologistes "per salvar Cadaqués del col·lapse", afirmen al comunicat.