Davant de l'inici del nou curs 2020-2021, l'Ajuntament de l'Escala s'ha implicat activament per preparar el tret de sortida del proper dia 14 de setembre. Les escoles seguiran els protocols establerts pels departaments d'Educació i Salut, amb grups estables amb mascaretes, a partir dels sis anys, i entrades esglaonades, mentre que els pares no podran accedir dins de l'edifici. La regidora d'Educació, Maite Cortés, explica que l'Ajuntament escalenc cedirà un espai municipal a l'Escola Empúries per poder fer un torn de menjador per als alumnes de Cicle Superior (CS), «ja que no hi ha prou temps material per fer tants torns al menjador escolar». Mentrestant, a l'institut, se'ls cediran dues aules d'espais municipals per als batxillerats.

«A la llar d'infants, probablement, hauran de fer les adaptacions dels nous infants al pati, ja que els pares no poden accedir dins de les aules», remarca la regidora. Els centres escalencs han hagut d'adaptar la biblioteca i aules d'especialitats per reconvertir-les en tutories.

La regidora Maite Cortés explica que «aquest és un curs on els equips de mestres i professors hauran de reinventar-se i fer pinya entre tots plegats». Abans del dia 14, s'hauran de fer els Consells Escolars per tal d'aprovar els plans de funcionament del curs. Els responsables municipals hauran d'estar pendents d'allò que els diguin tant Salut com Educació i, alhora, adaptar-ho a la realitat de cada centre.

Obres d'adaptació

Mentrestant, tant a l'institut El Pedró com a l'Escola l'Esculapi, s'hi estan duent a terme obres de manteniment dels centres, en alguns casos reparació de juntes de dilatació, impermeabilització de la teulada de la terrassa o canvi de finestres d'alguns aularis.

Aquestes actuacions de manteniment, a realitzar aquests dies, han de permetre, d'altra banda, poder començar el nou curs amb les millors condicions, després del final del curs passat, que va estar marcat pel confinament dels alumnes a casa seva a causa del coronavirus. L'objectiu, a partir d'ara, serà mantenir els centres oberts en les millors condicions de seguretat possibles.