La Fundació Gala Salvador-Dalí ha anunciat que els tres espais del Triangle Dalinià (el Teatre Museu de Figueres, la casa de Portlligat i el castell de Púbol) estaran oberts fins al diumenge 4 d'octubre, allargant així la previsió inicial de tancament que era per al 13 de setembre, just després del pont de la Diada. Aquest allargament, però, no ha satisfet els diferents sectors que havien fet front comú per a evitar-ho. L'alcaldessa Agnès Lladó ha reconegut obertament que «Figueres i la comarca no ens podem permetre tenir tancat el Museu Dalí».

Després de tancar el 13 de març, a conseqüència de les mesures sanitàries adoptades per les administracions en resposta a la pandèmia del coronavirus, els museus van reobrir l'11 de juliol passat amb importants mesures preventives i restriccions en el nombre d'accessos.

La Fundació explica que «l'obertura dels museus, inicialment prevista fins al 13 de setembre, es prorroga fins al 4 d'octubre d'acord amb la política de flexibilitat anunciada i basada en el seguiment de la pandèmia i de les seves conseqüències sobre els fluxos turístics i el moviment de les persones».

Aquestes mesures «estan destinades a preservar la Fundació en una situació tan complexa com l'actual, assegurant el seu paper en tots els àmbits i, en especial, com a institució cultural. La Fundació segueix de prop l'evolució dels paràmetres esmentats per tal de decidir la fórmula més adequada per regular el funcionament dels museus».

Els tres museus del Triangle Dalinià han tingut, durant l'estiu, un aforament limitat al 30%. Des de la Fundació Gala Dalí asseguren que «tots han tingut una bona acollida».

L'alcaldessa Agnès Lladó expressa una postura molt clara sobre aquesta nova previsió de tancament: «Estem treballant perquè el Museu, com equipament cultural de primer, ordre no tanqui. Hem estat treballant amb totes les parts afectades i ho continuarem fent. De moment, el tancament del dia 13 de setembre no es produirà, però això no és suficient per a nosaltres i la ciutat, i creiem que cal buscar la manera perquè el museu continuï obert de la manera més normal possible en un context com l'actual».

«Totes les institucions implicades i els sectors culturals, econòmics i empresarials de la ciutat de Figueres i la comarca coincidim que no ens podem permetre que un equipament internacional com el Museu Dalí estigui tancat. I aquesta visió compartida és la que guia la feina que estem fent», afegeix Lladó.