La Diputació de Girona ha aprovat una subvenció de 3 milions d'euros que es destinarà als 142 ajuntaments de la demarcació afectats pel temporal Gloria. Aquesta xifra és un milió d'euros més que la previsió inicial. Aquesta ajuda extraordinària permetrà als ajuntaments pagar les factures de les destrosses i altres incidències que va generar el temporal a finals de gener. Cada municipi podrà aconseguir un màxim de 35.000 euros i un mínim de 3.000. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha afirmat que la corporació "és la primera administració pública que dona resposta a la reparació dels danys del temporal".

Noguer afegeix que la Diputació dedica "una aportació de gran magnitud" als consistoris "en consonància amb l'abast dels desperfectes que hi va haver". Ara, els consistoris rebran ajudes que aniran en relació al volum de despesa que representa a les arques municipals. D'aquesta manera, intentaran buscar que els ajuntaments petits rebin més diners en comparació amb els grans, ja que tenen menys capacitat financera per pagar les destrosses.

Per buscar el grau d'"equitat", l'import de les despeses del temporal ha de ser superior a l'1% de la despesa corrent del municipi, tal com ha indicat el diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot.