Des de fa mesos, la direcció de l'Àrea Bàsica de Salut de Figueres està fent gestions per a intentar resoldre els problemes de salubritat que genera un home que fa vida davant del CAP Josep de Masdevall, situat en el carrer Nou de la capital empordanesa. La persona en qüestió sol passar les nits i part del dia en el mobiliari urbà de davant del centre, tot generant problemes de salut pública, ja que fa les seves necessitats a les parets i portes de l'edifici, a més d'abocar-hi tota mena d'escombraries o encenent-hi fogueres de manera freqüent, segons relaten els treballadors i veïns.

Aquests fets han motivat l'actuació reiterada de la Guàrdia Urbana de Figueres, que ha aixecat acta de la problemàtica, i dels Serveis Socials, que van activar el procediment d'incapacitació per via judicial per a poder ajudar-lo i treure'l del carrer.

Aquesta persona, segons les fonts consultades coneixedores del cas, pateix un problema d'addiccions però no té detectada cap malaltia mental que faci aconsellable el seu ingrés en un establiment especialitzat. El seu cas està en mans d'una fundació tutelar de Girona, però els llargs tràmits burocràtics que han calgut activar fins ara per a resoldre el cas han provocat que s'hagi prolongat en el temps, malgrat els esforços de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Figueres, l'ABS de Vilafant, els Serveis Socials i l'Ajuntament de Figueres per evitar-ho i accentuar el risc sanitari que ha generat fins ara.