L'Ajuntament de Roses ha obert el termini per participar en el Pla de Millora de la Circulació de Santa Margarida. El procés participatiu, que consisteix a recollir propostes i idees dels veïns i veïnes i organitzacions de la zona, s'allargarà fins al 20 de setembre. Així doncs, tothom qui vulgui fer arribar els seus suggeriments a l'Ajuntament podrà fer-ho a través de la pàgina web(omplint el formulari electrònic) o per l'AppRosesSmart.

Un cop finalitzi la recollida de les propostes, des de l'Ajuntament s'estudiaran i valoraran totes les idees per tal de configurar el projecte del Pla de Millora de la Circulació de Santa Margarida. Com que la situació provocada per la Covid-19 no permet fer una Trobada Ciutadana com s'ha fet en les darreres ocasions per presentar el projecte, el 25 de setembre es farà una presentació online del Pla tal com hagi quedat després de les aportacions.

Com s'ha fet en altres zones del municipi -com és el cas de la Garriga i el Mas Oliva- l'objectiu del Pla de Millora de Circulació és incrementar, de forma continuada, la seguretat circulatòria en funció de les característiques i necessitats pròpies de cada espai, ja sigui a partir de canvis de sentit de circulació, d'una informació i senyalització més detallades per als conductors, de l'habilitació de zones d'aparcament per evitar l'aparcament en vorera, de la renovació i repintat de senyalització, etc. En alguns casos, aquestes mesures poden també anar acompanyades d'inversions en infraestructures per dignificar l'espai públic i adaptar serveis.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Roses, Joan Plana, "hem treballat de valent per iniciar una nova fase del Pla de Millora de la Circulació, en aquest cas a Santa Margarida", pel que ha destacat que "malgrat l'aturada que va suposar el confinament, el projecte segueix endavant per tenir una circulació més segura i eficient a tot el municipi".

Millora gradual a tot Roses

El Pla de Millora de Circulació de Roses neix de la necessitat d'ordenació de la ciutat i pretén donar solucions a les problemàtiques que presenten diferents espais del municipi, on la circulació no està prou regulada o bé en cal una revisió. Es tracta d'un projecte que s'anirà aplicant progressivament, en base a l'estudi que realitzen la Policia Local i el Departament d'Infraestructures de Roses d'aquelles zones on es detecten carències en matèria de circulació i mobilitat. L'objectiu és que al llarg del present mandat municipal, el Pla es pugui estendre per diversos espais de Roses.