L'Hospital de Figueres ha acabat les obres per a modernitzar i millorar les instal·lacions del Bloc Quirúrgic. Aquest projecte s'ha dividit en dues parts: la primera fase es va executar durant els mesos de juliol i agost del 2019 i la segona, aquest estiu. Ha tingut un cost d'1,1 milions d'euros -600.000 euros corresponen a la primera fase i 500.000 euros, a la segona-.

En total, el Bloc Quirúrgic de l'Hospital de Figueres disposa de sis sales: dues construïdes el 2011 i quatre que dataven del 1994. El projecte s'ha centrat en els quiròfans dels anys 90 i, per tal de minimitzar l'impacte de les obres en l'activitat del servei, s'ha dividit en dues parts. De manera que aquest estiu s'ha actuat en les dues sales que quedaven per reformar.

Aquests treballs han permès actualitzar els quiròfans i fer una redistribució dels espais: reforma integral de l'espai, modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, adaptació de la instal·lació a la nova normativa i canvi de l'equipament. Tot plegat suposa una millora tant pel confort dels pacients com per al personal de l'hospital.

L'any 2019 en el Bloc Quirúrgic de l'Hospital de Figueres es van dur a terme 5.336 intervencions.