L'Ajuntament de Cistella ha impulsat durant l'estiu tota una sèrie de millores infraestructurals a l'escola Mossèn Josep Maria Albert per tal de deixar-la a punt per a l'inici del curs 2020-2021. El consistori ha invertit a millorar el pati, pintar el magatzem, arranjar el sorral, adequar el galliner, preparar el sòl de l'hort, instal·lar un nou timbre i revisar, netejar i desinfectar totes les instal·lacions seguint les mesures sanitàries vigents i el pla d'obertura.

L'escola de Cistella té 65 anys d'història. Va ser inaugurada el 19 de maig del 1955 per les autoritats locals, l'inspector central de Magisteri i el governador civil. En l'acte inaugural, també hi van ser presents el procurador a corts, del delegat comarcal d'Informació i Turisme i Sindicats, el director del setmanari Ampurdán, el delegat comarcal d'excombatents i alcaldes de la comarca. Va ser durant el curs 1990-1991 que el centre es va batejar amb el nom mossèn Josep Maria Albert, cistellenc rellevant. El nom va ser proposat per Josep Puigvehí Nogué i aprovat pel consistori. Actualment, l'escola consta de dos grans espais separats per un porxo que dona pas a un gran pati amb pista, sorral, parc infantil, bassa ecològica amb peixos, hort escolar i zona de pícnic.

Cistella és un petit poble d'uns 300 habitants. Des del centre ofereixen els serveis d'acollida matinal, activitats extraescolars i menjador amb menús ecològics. L'escola forma part de la ZER Tramuntana, agrupació de les escoles de Vilanant, Pont de Molins, Garrigàs i Cistella, les quals, respectant les singularitats de cada centre i cada poble, comparteixen un projecte educatiu comú.