Guillem Fernández-Valls diu que es replantejaran actes de la programació. Malgrat l'anul·lació, confia que no afectarà l'afluència de públic els pròxims anys.

Després de celebrar la 29a edició, com han pensat la continuïtat de Terra de Trobadors (TdT)?

Es replantejaran coses que ja hem vist que no han funcionat, com la desfilada final o horaris de certes places que pensàvem que funcionarien d'una manera i el resultat no va ser el desitjat, sigui per massa programació o per massa poca.

Creu encertada la decisió unànime de posposar el 30è TdT?

Creiem que és un encert en tots els aspectes. Hauria sigut una irresponsabilitat per part de tots tirar endavant aquest festival que amb dos dies es preveu una afluència de públic de 45.000 persones, amb tres dies fins i tot podríem arribar a 60.000. No hi havia manera de garantir la seguretat i no ens podíem permetre, com bé es va demostrar a la coordinadora, de fer un 30 aniversari tan deslluït i descafeïnat. No hauria estat a l'altura de l'efemèride.

En quina situació es troben les companyies teatrals que habitualment trobem al TdT?

És molt més greu del que podem arribar a imaginar. N'hi ha que, quan els hi hem dit que tenim intenció de contractar-los de cara al pròxim any perquè formen part de la nostra proposta artística, ens han dit que no saben si sobreviuran fins a la pròxima edició. No és només el nostre festival que s'ha suspès, majoritàriament és tota la seva agenda anual. Estan en un punt molt crític i no sabem quantes aguantaran fins a final d'any.

Creu que l'anul·lació afectarà l'agenda dels visitants?

Crec rotundament que no, al contrari, tenim tanta anomenada que la gent s'haurà quedat amb les ganes i reforçarà les ganes de venir l'any vinent. Tenim la sort de ser un festival amb tanta tradició que no ens hem de preocupar per l'afluència de públic a la baixa, ja que sempre ens preocupa que tinguem massa gent.