L'Ajuntament de Figueres ha aprovat en el ple de setembre celebrat avui dia 7 una nova pròrroga del contracte d'escombraries i neteja viària a l'empresa mixta Fisersa Ecoserveis per a un any més, fins al 2 d'octubre de 2021. Un sistema que s'ha produït fins a quatre vegades, des de 2016, quan es va finalitzar el contracte per primera vegada. «És un dels reptes que tenim, aconseguir que la recollida d'escombraries i la neteja viària tinguin una gestió amb una actualització», va indicar l'alcaldessa Agnès Lladó. Per guanyar temps a poder tramitar una nova licitació i que es puguin continuar prestant els serveis de recollida d'escombraries, neteja viària i manteniment d'enllumenat, el consistori requereix a Fisersa aquesta pròrroga. Així, s'autoritza la despesa d'1.507.950 euros del 3 d'octubre al 31 de desembre d'enguany.

El consistori calcula que, des de l'1 de gener i fins a la finalització de l'actual contracte, 3 d'octubre de 2020, s'haurà destinat a recollida de residus, neteja viària i manteniment de l'enllumenat públic un total de 4.607.627 euros.

En aquest punt els dos partits de l'oposició es plantegen quin és l'objectiu del govern. «No ens plantegem allargar la vida d'una empresa que està caducada des de 2016», aclareix l'alcaldessa qui, afegeix que «esperem que l'últim trimestre de l'any puguem presentar una proposta amb totes les garanties jurídiques i econòmiques».

Per una altra part, el ple municipal ha aprovat sol·licitar a la Diputació de Girona la cessió de la titularitat del ramal R1 de la carretera GIV6211, entre passeig del Cementiri i la rotonda de la Ronda Sud en favor de l'Ajuntament. A més, previament, la Diputació haurà de condicionar la via. La intenció de l'Ajuntament és adquirir els terrenys adjacents i fer les obres necessàries per poder desenvolupar «un vial urbà a tots els efectes». La previsió és fer un «camí verd arbrat situat al costat oest d'aquest tram» per permetre el pas segur de vianants i bicicletes. La carretera GIV6211 és una de les vies per on passa un dels eixos ciclistes de Bicitranscat. Per una altra part, els pressupostos participatius de 2018 van demanar la creació d'un camí verd entre el Cementiri i la Ronda Sud.

De l'Acústica a esports

Una de les modificacions de crèdit proposades en aquest plenari, entrada d'urgència pel govern, ha estat la de minvar 40.000 euros del pressupost municipal destinat al festival Acústica - celebrat recentment - i destinar-los a una nova partida per donar ajuts a les activitats esportives, «un dels sectors que han patit les conseqüències de la Covid», ha indicat l'alcaldessa. Amb això, l'Acústica es queda amb una partida de 240.000 euros.