Aquest cap de setmana s'ha dut a terme una neteja de les platges de Garbet i Cap Ras de Colera, i del seu fons marí. L'activitat ambientalista va aplegar una trentena de persones voluntàries, amb vuit submarinistes i dos caiaquistes de suport, segons han informat els organitzadors. En total, es van recollir 40 kg de deixalles a la zona de platja i del camí de ronda, amb molts envasos de plàstic, sabates, palletes, gots, pals de gelat, ferros, moltes burilles i fins i tot mascaretes. També van extreure 50 quilograms de brossa marina, destacant unes rodes de cotxe, fils de pescar amb hams i ploms, tubs d’snorkel, sabatilles, caps d’embarcacions, llaunes, bastonets i algun cartutxo de caça.

L’activitat estava emmarcada dins el programa d’activitats de l’Ajuntament de Colera, i organitzada per l’Associació Som-hi!!! Natura, Esport, Cultura, de Colera, en col·laboració amb Platges Netes i l’Associació Som Mar de Llançà, i del Diving Center de Colera.

La jornada va prendre especial importància, ja que es tractava de la primera acció ambiental que implicava les diferents entitats dels municipis de Colera i Llançà, i s’espera que aquesta iniciativa sigui el preludi de moltes accions futures de treballar en xarxa per a la conservació del medi marí a la Mar d’Amunt.