Junts per Figueres (JxF) ha presentat una moció per a "implementar mesures d'adaptació urbanística i supressió de barreres arquitectòniques a la via pública", que es debatrà en el proper ple municipal de setembre, previst per dilluns dia 7.

El grup municipal assenyala que "encara hi ha persones amb dificultats per fer la seva vida a l’espai públic, ja sigui per edat, mobilitat, condició física o mental o per altres condicions diverses, i encara es viuen situacions de discriminació i de poca participació ciutadana" i que "encara estem lluny de veure les desitjades ciutats inclusives". Per això, defensen que "des dels mecanismes públics hem de promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat de tots els ciutadans sigui real i efectiva".

Així doncs, JxF demana a la corporació municipal dissenyar un Pla "per tal d’adequar urbanísticament la ciutat de Figueres a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i mobilitat", així com "impulsar la revisió del Codi d’Accessibilitat i fer complir la normativa en tots els àmbits corresponents".

Podeu llegir la moció aquí.