L'Ajuntament de Figueres preveu que a mitjans del mes de gener vinent pugui entrar en servei la segona fase del centre formatiu Ferran Sunyer. L'alcaldessa Agnès Lladó i el tinent d'alcalde Jesús Quiroga han fet, aquest divendres, una visita a l'obra per a conèixer el seu estat i confirmar el seu destí "com a peça clau" de la futura Agència de Desenvolupament Econòmic de la ciutat, que té el vistiplau de tots els grups municipals com a un dels factors de recuperació econòmica de Figueres i l'Alt Empordà.

L'obra dóna continuïtat a l'edifici del recinte Firal que es va inaugurar el 2012 i que porta el nom del reconegut matemàtic figuerenc Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967). A part de reforçar la disponibilitat d'aulari en el centre, aquesta nova part de l'edifici es convertirà en una incubadora vertical d'empreses i acollirà el hub tecnològic del sector TIC presentat recentment en presència del conseller Chakir El Homrani.

"En la línia de buscar un nou model productiu, l'any 2021 serà clau per a la ciutat", han avançat Lladó i Quiroga durant la visita. Ambdós han posat èmfasi en la feina que està fent l'Ajuntament amb la complicitat de la iniciativa privada i el món docent per a "reforçar l'oferta formativa" de Figueres i la comarca en àmbits com la tecnologia i la logística."Serà un any de canvi per a consolidar els sectors que funcionen però que s'han de renovar, com el comerç i el turisme, en el camp tecnològic", ha apuntat Jesús Quiroga.

L'edifici Ferran Sunyer acull actualment l'Escola Oficial d'Idiomes, un centre molt actiu i sol·licitat. Tanmateix, un cop acabada l'ampliació, l'alcaldessa Agnès Lladó creu que caldrà "treure profit" de la seva polivalència com a "referent" d'aquests àmbits formatius i tecnològics.

L'obra que s'està executant a hores d'ara té un pressupost d'adjudicació de 950.000 euros, la meitat dels quals els ha aportat l'Ajuntament amb el suport financer dels plans europeus Feder i la Diputació de Girona.