“Hem d'acabar amb els problemes derivats de l'ús de material pirotècnic en hores de descans, les festes no autoritzades durant la matinada, les punxades de la línia elèctrica, l'acumulació de ferralla en la via pública i la brutícia als carrers de Figueres”. D'aquesta manera ha defensat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, la moció que pretén debatre en el ple del proper dilluns i en la qual es reclamarà un pla d'actuació per a prevenir i evitar els incompliments reiterats de les ordenances municipals, “especialment en matèria de civisme i convivència, intensificar la col·laboració de la Policia Local amb entitats i associacions ciutadanes per a afavorir la convivència i el civisme en el municipi i la realització de campanyes de sensibilització". El portaveu destaca que “és primordial que es prenguin totes les mesures necessàries per al compliment de les ordenances sobre seguretat, civisme, sanitat i soroll”.

Amelló ha assegurat que "l'incompliment reiterat" de les ordenances municipals s'està convertint "en un problema seriós" que genera moltes situacions d'incomoditat entre la ciutadania "i fins i tot por en veïns que es veuen impotents davant la reiterada pertorbació de l'ordre i la impunitat dels infractors”. Per aquesta raó, Amelló ha volgut destacar la necessitat de “fermesa i contundència” amb el compliment de les ordenances “perquè tots els veïns de Figueres tenen els mateixos drets i obligacions visquin en el lloc que visquin de la nostra ciutat, sense distinció”.

Pel regidor taronja resulta clar que la ciutadania té el dret al descans, a la neteja dels seus carrers, a sentir-se segura a la ciutat i a disposar de tota l'assistència social que precisin i “això precisament ho garanteix el compliment de les normatives municipals sobre seguretat, neteja, civisme, manteniment i cura del mobiliari públic”, ha indicat. En aquest sentit, ha considerat "imprescindible" l'aprovació d'aquesta moció per a crear un pla d'actuació destinat a fer complir les ordenances en entendre que “el que no és de rebut és elaborar, aprovar i publicar aquestes normatives de convivència però permetre el seu incompliment per inacció, com s'està permetent des de fa massa temps”.