La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès un informe en què apunta que els terrenys on es projecta fer un aeròdrom a l'Escala L'informe compta amb consultes als parcs naturals dels Aiguamolls de l'Empordà i del Montgrí, de Protecció Civil, Cultura i l'Ajuntament de l'Escala, entre d'altres. Des de Polítiques Ambientals i Medi Ambient es demana que s'estudiïn altres ubicacions per a projectar-hi un aeròdrom, ja que en els terrenys proposats es podrien generar "impactes ambientals moderats o severs".

En primer lloc, els dos parcs naturals creuen que aquesta infraestructura tindrà "efectes negatius" sobre l'espai ja que és una zona de connexió entre els dos espais protegits. Això vol dir que hi ha una important afluència d'aus i l'aeròdrom pot generar un gran nombre de col·lisions amb ocells i també molèsties pels sorolls a les espècies que hi habiten.

Per altra banda, el Departament d'Agricultura també demana que s'estudiï l'impacte acústic de l'aeròdrom sobre l'explotació agrària que hi ha just al sud d'on s'hauria de construir la pista de vol. També demana que es restitueixi en el màxim del possible el sòl agrícola i que no s'afecti a la comunitat de regants.

Pel que fa a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) indica que part dels terrenys formen part d'una àrea inundable en un període de retorn de cent anys. Per això, demanen que les edificacions es facin fora de la zona inundable i que abans de la construcció cal que el promotor signi una declaració responsable en què expressi que "coneix i assumeix el risc existent".

Per la seva banda, l'Ajuntament de l'Escala també indica que cal sotmetre el projecte a una avaluació d'impacte ambiental ordinària i analitzar la pèrdua de sòl agrícola i també les conseqüències sobre les espècies d'aus que hi ha principalment en la zona. El document del consistori també demana als promotors que estudiïn una altra ubicació alternativa.

A més, l'informe recorda que el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter "està a escassos 120 metres de distància" i aquesta zona s'inclou a la Xarxa Natura 2000, un espai protegit. També apunta que el nucli urbà de l'Escala està a 660 metre a l'est i també hi ha un altre nucli a 800 metres.