De l’1 al 13 de de setembre, Llançà ha programat la segona edició de la Setmana de la Natura, que inclou una àmplia oferta d’activitats relacionades amb la descoberta del medi marí i natural de Llançà i els seus espais naturals: l’Albera i el cap de Creus. Una de les novetats principals de la setmana temàtica ha estat la creació d’un decàleg de guiatge sostenible. La finalitat d’aquest document és proposar unes pautes de seguiment per als diferents guies i educadors que portin a terme les activitats de la Setmana de la Natura, per tal que els usuaris prenguin consciència de la importància de desenvolupar les activitats des d’un punt de vista de sostenibilitat ambiental.

Pel que fa a les propostes que s’han dissenyat, el ventall és ben ampli i es presenten d’aquesta manera: Gisfruta amb el paddle surf; Nature Sketching, dibuixa la nostra natura; Visita guiada a l’entorn de les plantes medicinals i aromàtiques; Passeig en barca per la mar d’Amunt; Txi-kung en família, taller d’egagròpiles; Caminada medicinal vora del mar; Introducció a la fotografia de natura i phonosconing; Pintant la natura amb mindfulness; Converses de taverna, fem un nus mariner!; Iniciació a l’ornitologia; Taller familiar d’ecologia litoral; Excursió familiar en caiac a la cova del Castellar; Taller de neteja de platges amb Platges Netes; Sortida en e-bike per l’Albera; Animalons del cap de Creus; Llançà dels Horts; Txi- kung i caiac contemplatiu; Els tresors del mar; Descobreix els itineraris de snorkel; Nordic walking per l’Albera; La desaparició de la Sra. Mallerenga; Caminada de salut pel cap de Ras; Explorem la platja de Canyelles.

Bona part de les activitats tenen un preu de 2 euros per persona i la recaptació que se’n derivi va destinada a l’entitat local llançanenca Platges Netes.