L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el regidor d'Educació, Josep Alegrí, s'han reunit aquest matí amb les directores i directors de tots els centres educatius de Figueres per tal d'encarar un inici de curs atípic, marcat per la Covid-19. Des de l'Ajuntament de Figueres s'han pres mesures per tal que la tornada a l'escola sigui segura, tan a l'interior com a l'hora de les entrades i sortides dels centres escolars.

Per una banda, des de l'Ajuntament s'augmentarà el servei de neteja a tots els centres, amb desinfeccions als patis, als materials, amb dispensadors de gel hidroalcohòlic... També es prendran mesures perquè les entrades i sortides als centres escolars siguin segures i es pugui mantenir la distància de seguretat evitant aglomeracions en aquestes hores punta, adaptant la mobilitat del trànsit als centres que ho necessitin per fer que els accessos siguin segurs. Per altra banda, també es cedirà material com tanques de plàstic per fer separacions als patis dels centres per a les hores d'esbarjo.

L'alcaldessa ha explicat que "des de l'Ajuntament posem tots els recursos de que disposem, fent un esforç, per tal que la tornada a l'escola sigui segura, en un curs que comença d'aquí a dues setmanes i que estarà marcat per la Covid-19"

A la reunió hi han participat les escoles Pous i Fages; Sant Pau; Josep Pallach; M.Àngels Anglada; Carme Guash i Darné; Salvador Dalí; Joaquim Cusí; l'Amistat; Anicet de Pagès i Puig; la Salle; Cor de Maria; Escolàpies; i els instituts Alexandre Deulofeu; Cendrassos; Narcís Monturiol; Olivar Gran; i Ramon Muntaner.

Paral·lelament, s'estan realitzant treballs de millora dels equipaments així com reformes pendents, per tal que a l'inici escolar totes les escoles estiguin a punt per funcionar amb normalitat.

L'Ajuntament i la comunitat educativa fan una crida a la responsabilitat de les famílies per tal de limitar a només un acompanyant als nens i nenes a les escoles així com també sempre que sigui possible arribar caminant al centre.