El grup municipal Junts per Figueres (JxF), liderat per Jordi Masquef, ha emès un comunicat aclarint la seva postura davant "els últims moviments a nivell nacional de reordenació de diferents espais polítics del país". En el comunicat també es confirma el pas de Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández al nou Partit Nacionalista de Catalunya.

Després de la dimissió en bloc de l'executiva comarcal del PDeCAT i de l'executiva local de Roses, JxF ha volgut aclarir que la seva agrupació "va més enllà de les sigles dels partits polítics" i que "prioritza el projecte de ciutat". Així doncs, els regidors del grup municipal expressen el seu "ferm compromís" amb el projecte de JxF. Un projecte que defineixen com "obert, plural i transversal", i en aquest sentit destaquen ser "un exemple i un model de pluralitat per tot el país", ja que els membres de JxF provenen de diverses formacions polítiques, com enumeren: Partit Demòcrata (Jordi Masquef), Junts (Josep Maria Bernils), Partit Nacionalista de Catalunya (Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández) i independents (Núria Galimany, Manel Rodríguez i Pilar Sánchez)".

Per Junts per Figueres, la resposta que s'ha de donar en aquests moments és "la unitat" i "la pluralitat" i per això defensen el projecte La Ciutat que tots volem, "avalat per tota la candidatura i encapçalat per Jordi Masquef", asseguren. Una candidatura que, recorden, es "va presentar a les últimes eleccions municipals com una formació transversal i aglutinadora de les diferents sensibilitats" amb dos eixos centrals "que són la centralitat política i el sobiranisme". També destaquen que així es "va consolidar aquest espai polític com el majoritari a la ciutat de Figueres, amb el suport electoral de 5.108 ciutadans".