L'empresa Funerària Vicens acaba d'obrir un nou aparcament just darrere del seu tanatori de Figueres. Es tracta d'un ampli espai, amb il·luminació i videovigilància, que té una capacitat per a 80 vehicles. D'aquesta manera, Vicens fa un pas més per millorar el servei als usuaris i els visitants de les seves instal·lacions.

«Tots sabem que l'entorn del cementiri municipal tenia com a principal problema la falta d'aparcament. Ara havia quedat força resolt amb l'obra de l'antic camp de futbol, però els nostres clients ens demanaven més facilitats i proximitat per aparcar al tanatori i, per això, hem adquirit i habilitat aquest terreny que està situat a tocar de l'edifici principal», expliquen Xavier i Joan Marc Vicens Burgas, representants de la quarta generació de l'empresa funerària fundada a Figueres el 1924.

L'accés a l'aparcament es fa directament des del vial que enllaça amb el passeig del Cementiri. Per facilitar l'entrada i la sortida de vehicles, l'empresa tramita amb l'Ajuntament de Figueres la possibilitat d'eliminar les cinc places d'aparcament d'aquest vial «per garantir la doble circulació dels vehicles en els sentits d'entrada i de sortida».

En aquest temps de pandèmia, Funerària Vicens ha adaptat totes les seves instal·lacions i el servei d'atenció al públic a «les mesures preventives i d'higiene necessàries per evitar qualsevol possibilitat de contagi de la Covid-19, tant per a la gent com per als nostres treballadors», afegeixen els germans Vicens.

Empresa en evolució

L’empresa familiar Funerària Vicens va ser pionera a la comarca en la construcció d’un tanatori amb servei de crematori a Figueres. La seva constant evolució, per adaptar-se als nous temps, l’han dut a estrenar, aquests darrers dos anys, dos nous tanatoris amb serveis complets a Llançà i la Jonquera, destinats a aquests municipis i la seva àrea d’influència.