El pati del Palau dels Comtes de Castelló d'Empúries ultima els darrers detalls abans de donar-se l'obra per acabada. Finalitzar la paret, el portal, posar els arbustos a les cantonades, la il·luminació o el mobiliari urbà són els treballs que acabaran els operaris els pròxims dies.

A poques setmanes de donar per acabada la reforma de la pista, a Castelló es planteja la idoneïtat d'incorporar-hi, una altra vegada, l'aparcament regulat de vehicles.

Des del consistori, l'alcalde, Salvi Güell, creu que, amb la tipologia de remodelació efectuada al pati del Palau dels Comtes, «és millor no fer-hi aparcaments» i apunta que «hi ha aparcaments dissuasius a l'entorn, tant per als visitants com per als treballadors, a tres minuts del centre». La voluntat del govern vers l'estacionament és «mantenir els dos aparcaments de minusvàlids i la resta de l'espai, lliure de vehicles». L'actual punt de recàrrega de vehicles elèctrics que hi havia al davant de la porta d'accés a l'Ajuntament serà traslladat a «la plaça Catalunya, que cal remodelar-la».

Tot i la voluntat inicial, treure aquest espai d'estacionament al centre històric també obliga el govern de Castelló d'Empúries a gestionar els espais d'estacionament del centre, ja que «el problema no és per als visitants o els treballadors, sinó per als veïns que resideixen als carrers del centre».

Pel que fa als veïns consultats per aquest setmanari, la majoria es declaren a favor de no estacionar a l'espai, tot i que altres lamenten que cada vegada tenen més dificultat per trobar aparcament a prop de casa. L'Associació de Comerciants, per la seva banda, no ha volgut opinar perquè diu desconèixer la voluntat del govern sobre l'estacionament dels vehicles a la nova pista.