L’any passat es va iniciar des del Servei de Biblioteques de Girona una activitat especialment pensada per als joves de les biblioteques, amb la voluntat d’acostar-se a aquest públic. La biblioteca de Castelló d’Empúries va formar part del projecte pilot i es van dur a terme tres tallers que van tenir una molt bona acollida. Per això, enguany es vol tornar a repetir l’experiència: la proposta és oferir tallers educatius de robòtica i programació, activitat en plena efervescència en aquests moments.

Concretament els tallers que duran a terme són:

  • Maker: aprenent amb Micro:Bit (9-12 anys): Micro:Bit és una placa semblant a l’Arduino que ens permetrà crear elements que interaccionen amb els nostres dispositius com per exemple la càmera del nostre telèfon, o poder reproduir música de l’Spotify.
  • Creació de videojocs amb RPG Maker (+ 12 anys): RPG Maker és una eina professional de creació de videojocs de rol en 2D.
  • Iniciació a la robòtica amb Lego Wedo (6-8 anys): Construcció i programació d’un robot fent servir el software de Lego®, un software gràfic molt intuïtiu.

Els objectius que es proposen amb la realització d'aquests tallers són que els joves aprenguin a treballar en equip, a expressar-se amb la tecnologia, a compartir idees a través de creacions digitals i a promoure la creativitat.

El primer taller es realitzarà el mes de setembre i cada taller consta de 3 sessions d’1:30h durant tres setmanes consecutives.

Aquests tallers són totalment gratuïts pels usuaris de la biblioteca i les places són limitades. Per això cal realitzar la inscripció prèvia a https://castelloempuriabrava.koobin.com o a la Biblioteca (972 250 611 o biblioteca@castello.cat).