L'Executiva Comarcal del PDeCAT a l'Alt Empordà, ha dimitit en bloc i tots els seus membres decideixen donar-se de baixa com a associats del Partit Demòcrata de Catalunya. Els signants de l'acord unànime són: Ferran Roquer, Sònia Martínez, Agustí Badosa, Àlex Hernàndez, Eduard Ayats, Juanjo Serrán, Júlia Gil, Marc Danés, Mari Dubé, Miriam Lanero, Alfons Vila i Sònia MartínezAgustí BadosaÀlex HernàndezJuanjo SerránJúlia GilMiriam LaneroMarc Claparols

L'executiva marxant ha fet aquest comunicat "veient la deriva que està prenent el partit". En aquest sentit, remarquen que "no respecta els acords presos en la darrera Assemblea Nacional i en el Consell Nacional celebrat el desembre del 2019, que van establir transitar cap a Junts per Catalunya".

Respecte a la decisió del PDeCAT de portar als Tribunals a JxCat pel control de les sigles, els hi sembla "intolerable posar els tribunals per davant del diàleg". I denuncien que "en cap moment els membres d'aquesta executiva, en qualitat d'associats i associades n'hem estat consultats ni informats. Creiem que en un partit polític democràtic els seus membres han de ser partícips de les seves decisions i, sobretot, quan són tan especials i delicades com aquesta".

El comunicat assegura que el projecte polític de Junts per Catalunya "aposta per la suma de persones de diferent procedència política i professional per aconseguir l'objectiu de la independència de Catalunya i treballar pel benestar, el progrés i la llibertat dels catalans i les catalanes". A més, "creiem fermament que Junts per Catalunya és el millor instrument per aconseguir-ho i seguir avançant cap a la independència del país", defensen.

Després de comunicar aquesta decisió a tots els associats i associades de l'Alt Empordà, l'executiva comarcal ha informat "de forma immediata" al Partit Demòcrata de la dimissió com a executiva comarcal i la baixa com a associats i associades.

Els ja exmembres de l'executiva diuen que ha sigut una decisió "llargament meditada" que prenen "per coherència amb el projecte polític amb què ens vam comprometre i per confiança i fidelitat en el lideratge del president Puigdemont", qui ha anunciat aquest migdia que també marxava del partit.