L'Ajuntament de Cadaqués ha rebut el suport de l'empresa local Mesdemar, la brigada municipal de serveis i els Serveis Marítims per sanejar i eliminar l'antic moll de ciment que hi havia a la platja des Sortell. L'alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, afirma que els amos de les cases properes «havien fet obra il·legal que no es podia arreglar i, ara, ens trobàvem amb el deteriorament del ferro encofrat».

Pia Serinyana afegeix que aquesta era «una actuació complicada» per dur a terme, ja que, en els temps actuals, tant la Generalitat com el Govern de l'Estat «no permeten el ciment al litoral i no et deixen arreglar-ho». La platja des Sortell es troba al sud de la badia de Cadaqués i ofereix una de les millors perspectives del centre del poble i de les munta-nyes que l'envolten.

Ajuts de la Diputació

D'altra banda, la Diputació de Girona, a través de l'organisme Dipsalut, que dona suport econòmic als ajuntaments per a les despeses efectuades en l'àmbit d'actuacions per la seguretat, vigilància, salvament i socorrisme a les platges, ha concedit a l'Ajuntament de Cadaqués un ajut de 4.000 euros. Dipsalut també ha atorgat un altre ajut econòmic de 2.975,54 euros al consistori cadaquesenc, en aquest cas com a suport per les despeses efectuades en l'àmbit d'actuacions per a la lluita i el control de plagues urbanes, per a aquest any 2020.