28 de agost de 2020
28.08.2020
L'Empordà
Figueres

Figueres millora cinc espais urbans de la zona nord

Destaquen la millora de l'esplanada i la zona de pícnic de l'entrada del castell de Sant Ferran i l'entorn del monument Lluís Companys

28.08.2020 | 12:22
L'alcaldessa i el vicealcalde, mirant els plànols de l'actuació que s'ha de fer a l'esplanada del castell de Sant Ferran.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el vicealcalde Pere Casellas han convocat els mitjans de comunicació, aquest divendres, 28 d'agost al matí, a l'esplanada del castell de Sant Ferran, un dels cinc espais del nord de la ciutat on a partir de dilluns comencen actuacions de millora. Les propostes sorgeixen dels pressupostos participatius del 2017 i tenen uns objectius clars, segons han declarat els dos responsables polítics: "Millora de l'accessibilitat, millora de l'arbrat, jardineria i la il·luminació i renovació del mobiliari urbà i senyalització". El cost total de les intervencions és de 279.116 euros i les obres tenen un termini durada de 5 mesos.

Per a l'alcaldessa de Figueres, "millorar la quotidianitat dels barris i de l'espai públic és un dels principals objectius del govern i aquestes actuacions als barris del nord de la ciutat van en aquesta línia". Per la seva banda, Pere Casellas ha remarcat que "el reforçament del personal de la brigada municipal és clau per poder posar la ciutat al dia i poder fer actuacions com aquesta amb celeritat i eficiència". En aquest sentit, ambdós s'han felicitat que la disponibilitat de recursos econòmics, materials i humans permeti desencallar uns projectes que es remunten als pressupostos participatius de fa tres anys. Són aquests:


Actuacions zona nord

  • Millora de l'esplanada del Castell de Sant Ferran
  • Millora del ferm de la zona d'aparcament, ampliació i protecció de la zona de pícnic i construcció d'una nova font

Adequació de la placeta entre el carrer Banyuls i Massana

  • Adequació dels accessos i la pavimentació de la placeta i jocs infantils
  • Instal·lació d'una font i de mobiliari urbà i jardineria


Millora de l'entorn del monument a Lluís Companys

  • Adequació de l'entorn del monument: pavimentació, accessibilitat i enllumenat


Adequació de la plaça Joan Tutau

  • Millora de l'accessibilitat, de la il·luminació, de l'arbrat i dotació d'una nova font


Adequació de la vorera nord de la ronda del doctor aroles cruïlla avinguda Olímpia

  • Millora de l'accessibilitat
  • Renovació de la xarxa d'aigua
  • Plantació d'arbrat d'alineació
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent