L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses impulsa la campanya Sempre Roses, Comerç tot l'Any per promoure l'activació del comerç rosinc al llarg de tot l'any. Amb la col·laboració de l'empresariat del sector, inclourà diferents accions per incentivar que el públic local es quedi a comprar a Roses. Digitalització de negocis, la creació d'un marketplace rosinc, campanyes comercials i una acurada difusió sobre els productes i serveis que ofereix la població, són els eixos centrals de la campanya.

El comerç rosinc experimenta importants contrastos al llarg de l'any, amb una clara estacionalitat que fa disminuir molt sensiblement la seva activitat fora de la temporada d'estiu. A més, els propis consumidors del municipi desconeixen en moltes ocasions quins productes i serveis poden continuar aconseguint a Roses al llarg de tot l'any, desplaçant-se en moltes ocasions a àrees comercials de l'entorn del municipi per realitzar les seves compres.

Trencar aquesta dinàmica i millorar l'oferta i el servei que s'ofereix al públic és l'objectiu del pla Sempre Roses, Comerç tot l'any, que l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament vol impulsar amb la col·laboració dels comerciants. Per aconseguir-ho, ha encarregat un estudi on s'han analitzat, tant el punt de partida i l'estat actual del sector al municipi, com les estratègies i campanyes a implementar per assolir la millora de la xarxa comercial rosinca i repercutir així en la fidelització del seu públic.

Digitalització i compres online

Un dels aspectes claus serà la promoció de la digitalització dels establiments, on les noves tecnologies desenvoluparan un paper clau en la posada al dia de comerços, adaptant-se a les noves necessitats del consumidor. L'Ajuntament preveu també la creació d'una web que recollirà informació actualitzada sobre les botigues de la vila i quins productes s'hi poden trobar, oferint així una eina útil i actualitzada sobre l'oferta de Roses, fàcil i còmoda per a l'usuari.

Marketplace i comerç presencial de qualitat

El plat fort de la campanya serà la creació d'un marketplace rosinc: una plataforma digital on el consumidor podrà obtenir productes i serveis, de la mateixa manera que ho faria en un centre comercial, però sense haver de desplaçar-se. El marketplace és una botiga de botigues, un aparador virtual que permetrà aglutinar tota l'oferta rosinca en un mateix portal, amb productes de les botigues físiques a la venda.

L'eina serveix també per donar a conèixer establiments que són propers al client, on aquest comptarà amb l'assessorament de professionals experts en cas d'optar per la via presencial per fer les seves compres.

Campanyes promocionals

Al llarg de l'any es realitzaran diferents campanyes comercials per mantenir l'atractiu i el dinamisme de les botigues de Roses, com "Roses et convida a un gelat" realitzada durant el mes d'agost, i a la qual seguiran les campanyes "Vine a comprar al mercat de Roses i emporta't una bossa", "Anem a fer el vermut a Roses" i "Empordà als aparadors", previstes per a la propera tardor.

Comprant a Roses, guanya tot el poble

En definitiva, Sempre Roses, comerç tot l'any, centrarà tota la seva atenció en el consumidor rosinc, millorant serveis i adaptant-los a les seves necessitats, implantant noves tecnologies que li facilitin la cerca i la compra de productes i continuant oferint-li l'assessorament i expertesa dels seus professionals.

A més, Sempre Roses vol transmetre entre la ciutadania la importància que té el comerç per a la vida en el municipi i conscienciar veïns i veïnes dels avantatges que obtindran quedant-se a comprar a Roses: genera riquesa i ocupació, augmenta la qualitat de vida, activa la vida social i les xarxes de convivència, manté vius carrers i places durant tot l'any, la presència de comerç i activitat als carrers millora la seguretat, s'inverteix menys temps en fer les compres, i és més econòmic i sostenible que agafar el cotxe per anar a comprar.