El projecte de construcció d'un aeròdrom privat al municipi de l'Escala ha generat, només en una setmana, un miler de signatures del manifest per una Escala lliure d'aeròdroms, segons assegurava, divendres passat, la Iaeden-Salvem l'Empordà, que ha lliurat aquestes signatures a l'Ajuntament de l'Escala. Mentrestant, el portaveu de Catalunya en Comú Podem (CatECP) a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, David Cid, ha registrat una proposta de resolució (PR), on demana la retirada del projecte i impulsar al municipi «un pla per preservar el sòl no urbanitzable d'interès agrari i paisatgístic».

Finalment, l'entitat Iaeden-Salvem l'Empordà ha entregat aquest dimarts 1.500 signatures en contra del projecte d'aeròdrom a l'Escala (Alt Empordà) a l'Ajuntament del municipi. Els ecologistes recorden que el projecte se situa en una àrea de sòl no urbanitzable d'interès agrari i paisatgístic. A més, l'entitat també apunta que el municipi forma part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i les Illes Medes i per això cal conservar els espais protegits i els seus voltants. Per altra banda, des de Iaeden lamenten que en plena crisi climàtica es plantegi una infraestructura com un aeròdrom en comptes d'apostar per projectes que mitiguin els gasos d'efecte hivernacle.

L'alerta va saltar quan els ecologistes, encapçalats per la Iaeden-Salvem l'Empordà i SOS Costa Brava, van denunciar que s'està tramitant un projecte d'aeròdrom permanent, d'ús restringit i especialitzat per a l'ús dels socis de l'aeroclub de l'Escala, l'escola de vol i els propietaris d'aeronaus monomotors d'hèlix lleugers i ultralleugers. Un equipament que preveu unes 6.000 operacions anuals, que es concentrarien amb més intensitat a l'estiu amb un màxim de 60 vols al dia.

En la línia de les entitats ecologistes de la zona, els comuns assenyalen que aquesta infraestructura no té sentit quan la localitat de Viladamat disposa d'un aeròdrom i es troba a 4 quilòmetres de distància. «El servei ja està garantit i no cal seguir ocupant l'Empordà de manera insostenible amb nous aeròdroms», argumenta Cid, el qual denuncia, a més, que el projecte es realitza en un sòl no urbanitzable de protecció agrícola i paisatgística (segons el Pla Ter-ritorial Parcial de Comarques Gironines) que «cal conservar». I un aeròdrom no és compatible amb aquests usos.