La llar d'infants del passeig de les Oques de Castelló d'Empúries tindrà un accés nou. Arran de la pandèmia de la Covid, el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha implementat uns requisits als centres per poder iniciar l'activitat d'aquí a poques setmanes. Per això, entre altres modificacions, es demana que els alumnes tinguin diferenciació d'accés en l'entrada, amb l'objectiu de mantenir la distància de seguretat entre les famílies que portin o recullin els seus fills i filles.

Des de l'Ajuntament del municipi, conjuntament amb la direcció de la llar d'infants del passeig de les Oques, han definit una nova entrada a l'equipament per la zona més propera al passeig de les Oques, on s'havia situat el Club Social Caní La Rubina i que fa temps que no s'hi desenvolupa cap activitat.

A més, l'actuació ha permès guanyar terreny per a l'escola infantil, el qual s'adequarà amb un nou espai que inclourà un «jardí de sensacions», explica la regidora Anna Massot. Així, no només s'adequa l'entrada, sinó que es crea un jardí «terapèutic», amb diferents tipus de plantes aromàtiques i culinàries, i amb moreres per fer ombra.

Aquest nou espai obre més possibilitats d'activitats amb els infants i Massot apunta que «s'integra en el projecte educatiu del centre». D'altra banda, la regidora considera que «és molt interessant perquè es pot disposar d'un espai més per mantenir les distàncies de seguretat al pati».