21 de agost de 2020
21.08.2020
L'Empordà
Roses

Roses inicia la renovació de tots els contenidors de la via pública

Aquesta setmana s'han substituït 432 de contenidors de rebuig

21.08.2020 | 12:59
Els nous contenidors de rebuig són de color gris

Aquesta setmana s'ha iniciat la substitució dels prop de 450 contenidors de rebuig de Roses. Aquesta actuació respon al nou contracte del Servei de recollida i transport dels residus sòlids urbans, neteja viària i de platges i gestió de la deixalleria municipal subscrit entre l'Ajuntament de Roses i l'empresa FCC Medio Ambiente SA, vigent des del passat 1 de març, i prosseguirà amb la renovació de tota la xarxa de contenidors de la població, amb un total de 1.475 unitats noves.

Els contenidors amb els quals s'ha iniciat el projecte de renovació són els corresponents a la fracció resta o de rebuig, és a dir, els de color verd fosc existents fins ara. Els nous contenidors són de color gris, tenen una capacitat de 1100 litres, disposen de tapa corba amb sobreportella i càrrega posterior.

El pla de renovació iniciat aquesta setmana per l'empresa adjudicatària, suposarà en total la substitució de 1.475 contenidors, és a dir, tots els existents actualment a la via pública, a excepció dels soterrats i dels de vidre, ja que aquests darrers són gestionats pel Consell Comarcal. Tots els nous contenidors seran de color gris d'acord amb els darrers models generalitzats, mentre que la distinció de les diferents fraccions s'obtindrà amb l'aplicació dels colors corresponents a cada residu a les tapes: groc per als envasos, blau per al paper i cartó, marró per a la fracció FORM (matèria orgànica). També se subministraran bujols als establiments comercials, uns contenidors de menor dimensió, aptes per al servei porta a porta.

Bona selecció per rebaixar costos

Respecte a la fracció rebuig, cal recordar que la seva eliminació suposa un cost per a l'Ajuntament en concepte dels cànons que es paguen a la Generalitat de Catalunya. Aquests cànons són impostos ecològics pensats per incentivar mesures de minimització dels residus i impulsar un comportament més respectuós amb el medi ambient.
Una bona solució per contribuir a aquesta millora mediambiental i disminuir la despesa pública és reduir la quantitat de rebuig que es llença cada dia a les escombraries. Per això, l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania per a la correcta separació dels residus d'acord amb les diferents categories, fet que permet que la quantitat de rebuig que es produeixi a les llars sigui molt més baixa.
.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent