18 de agost de 2020
18.08.2020
L'Empordà

Santa Margarida estrena mirador i zona verda a l'espai del canal Gran

La zona s'ha dissenyat pensant en les vistes obertes que ofereix al parc natural dels Aiguamolls

17.08.2020 | 18:58
El nou espai urbà amb els treballs acabats.

La urbanització de Santa Margarida de Roses ja disposa ,des de la setmana passada, d'una nova zona verda que s'obre com a mirador a l'espai natural del canal Gran. Aquesta zona es situa al car-rer Riu Ridaura, en un punt on es gaudeixen de vistes obertes al parc dels Aiguamolls. De fet, aquesta característica ha sigut determinant a l'hora de potenciar aquest tram com a mirador de l'espai natural.

L'actuació ha suposat el condicionament d'uns terrenys de 2.700 metres quadrats de superfície, que fins abans de la intervenció combinaven zones verdes amb parts pavimentades. El seu aspecte, però, no afavoria l'ús i el gaudi, ja que es trobaven deteriorades pels desperfectes ocasionats per les arrels dels arbres de la zona.

Ara, però, aquest espai incorpora una zona de descans i estada amb bancs, així com una zona de jocs infantils, com la piràmide de cordes. A més, disposa d'una franja amb entarimat de fusta que engalana l'espai i convida al passeig. Aquesta franja de fusta ressegueix la corba de contacte amb l'aigua del canal Gran, servint així de mirador dels Aiguamolls que s'obren a l'altra riba.

Les obres, iniciades la primera setmana de març d'aquest mateix any, han suposat la demolició de les restes de paviment anterior. En el seu lloc, s'ha substituït amb una combinació de materials que ajuda a diferenciar la zona d'estada de la de jocs infantils. La vegetació ha recobrat també protagonisme. L'actuació ha mantingut els pins existents i ha inclòs la plantació de noves espècies per dotar de més espai verd el conjunt.

El projecte estava dotat amb un pressupost de 149.998 euros, una xifra que incloïa la instal·lació de la xarxa de rec i l'enllumenat necessaris, la reparació de les esquerdes del mur exterior de la zona de moll, la col·locació de nou mobiliari urbà i de jocs per a infants, i la instal·lació de la tarima que actua com a passeig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent