Després de gairebé un mes amb restriccions per contenir la pandèmia de la Covid-19, aquest dilluns, 17 d'agost, Figueres i Vilafant han tornat a la normalitat en aixecar-se les mesures pels rebrots del mes de juliol. «Hi ha hagut una evolució molt positiva. Figueres és una ciutat segura perquè hem pres mesures», explicava l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, en una roda de premsa en què afegia: «Estem a 50 casos per cada 100.000 habitants, quan fa 15 dies estàvem a 330 casos».

El govern municipal fa una crida a la població perquè segueixi essent «responsable, amb distància, mans netes i mascareta», segons l'alcaldessa figuerenca. Agnès Lladó diu ser conscient que «som una ciutat segura i ho continuarem essent, perquè la gent s'ha sensibilitzat, i a partir d'avui estem en la mateixa situació que qualsevol ciutat del país».

Complint amb la normativa

La reobertura del mercat de la roba, amb totes les mesures de seguretat, és una de les primeres accions que emprèn el consistori amb la nova normalitat. «Els parcs infantils s'han de posar al dia i quedaran oberts al llarg d'aquesta setmana», assegura Agnès Lladó, que agraeix també «la paciència de comerciants, restauradors i hotelers perquè aquestes setmanes han sigut molt dures per a ells».

L'Ajuntament de Figueres no s'oblida tampoc de mantenir el front comú per treballar amb l'objectiu que el Teatre-Museu Dalí no tanqui a partir del 13 de setembre. «Aquest Ajuntament no fa res que no compleixi amb la normativa vigent», afirma l'alcaldessa, que també va posar en relleu les Nits de l'Acústica, que s'han de celebrar a final de mes i que «seran positives per a la ciutat, ja que la cultura és segura i solidària».