Fisersa ha implementat un sistema automàtic de comptatge de viatgers mitjançant la instal·lació de càmeres 3D especials, integrades en el sistema d'ajuda a l'explotació existent, instal·lades a sobre de les portes d'entrada i sortida de cada autobús. El sistema permet el tractament de les dades en temps real i conèixer en tot moment el nombre de viatgers que hi ha dins del vehicle.

D'aquesta manera, el conductor pot determinar, en cada parada d'autobús, si es permet l'entrada de més viatgers, per tal d'assegurar el compliment de les exigències d'ocupació màxima permesa a l'interior de tots els autobusos del servei de transport urbà de Figueres. Aquesta informació també està disponible a les pantalles informatives situades a l'interior de l'autobús i en l'aplicació de mòbil existent.

D'altra banda, també s'han adoptat altres mesures per prevenir contagis de la Covid-19, com ara la implantació d'un sistema d'avís acústic, que s'activa a cada parada que fa l'autobús i recorda als usuaris l'ús obligatori de mascaretes. També s'ha realitzat un vídeo explicatiu que es passa a les pantalles informatives situades a l'interior dels autobusos, sobre les mesures i normes aplicables en relació amb la Covid19.

A banda de l'augment en la neteja i desinfecció habitual dels autobusos, s'ha incrementat la higienització de l'interior dels autobusos mitjançant un canó d'ozó i s'han instal·lat mampares higièniques i de seguretat a l'habitacle del conductor de tots els autobusos.