L'Ajuntament de l'Escala treballa per fer visitable, abans de final d'aquest any, els jardins del Clos del Pastor, una finca construïda el 1915 i protegida com a Bé Cultural d'Intèrès Local que va ser lliurada a l'escriptora escalenca Caterina Albert (Víctor Català) en reconeixement de la seva activitat literària. Actualment és la seu del Museu-arxiu Víctor Català. El nom evoca la seva obra més coneguda, Solitud. Està situada al passeig Lluís Albert.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, recorda que l'Ajuntament va rebre una subvenció de més de 20.000 euros per a l'Espai Víctor Català i que pretenen fer visitables els jardins per difondre aquest patrimoni de la vila costanera.

L'Ajuntament de l'Escala i l'hereu legal de l'escriptora Caterina Albert, Lluís Albert Rivas, van arribar a un acord, l'estiu del 2017, que suposava la compra, per un import de 375.000 euros, de la finca del museu-arxiu del Clos del Pastor per part de l'administració local. L'acord incloïa, també, la donació gratuïta de tot el fons personal de l'escriptora, que inclou nombroses obres, entre les quals els manuscrits originals del seu èxit de vendes, Solitud.