L'Ajuntament de Roses posa en funcionament una nova aplicació mòbil per facilitar l'ús de les dues estacions de càrrega de vehicles elèctrics, tant la de la riera Ginjolers, al costat de l'edifici de Telefónica, com la del passeig marítim, a la plaça de les Botxes. Els dos punts permeten la càrrega en un període d'entre 2 i 4 hores.

Fins ara, per fer-ne ús calia identificar-se mitjançant una targeta RFID de l'Aliança dels municipis per la interoperabilitat de l'Institut Català de l'Energia. Ara, l'Ajuntament està posant en marxa una aplicació mòbil que ja no requereix l'obtenció de la targeta; només cal estacionar el vehicle en una de les places reservades, obtenir l'accés al servei del punt mitjançant l'aplicació mòbil EVCharge i seguir les instruccions d'ús adherides al punt o que s'especifiquen a la pantalla de cada punt.

Tot i així, els usuaris que disposen de targeta poden continuar fent-la servint com fins ara, tot i que des del consistori no se'n farà entrega, ja que els dos punts de recàrrega funcionen amb l'aplicació mòbil.