Coincidint amb la celebració de la Festa Major, l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) presenta aquest agost des del seu apartat web "El Document del Mes", diverses portades d'algunes revistes de Festa Major compreses entre els anys 1965 i 1989.

Les portades de la revista de la Festa Major de Roses són il·lustratives de cada moment històric i s'hi representen des d'imatges de la població, fins a motius més polítics, escenes esportives, turístiques o patrimonials, explicant moltes coses sobre allò que passava a Roses.

El nou front marítim amb una nova llotja de Peix, la barreja de barques de pesca a l'encesa amb moderns edificis d'apartaments o d'hotels, les primeres portades de la transició on apareixia la bandera catalana, imatges d'edicions de la Setmana Catalana de Vela o la Ciutadella i el dolmen de la Creu d'en Cobertella com a exemples del patrimoni rosinc, són algunes de les portades mostrades.

Tot un recorregut per la Roses dels anys 60-80, que ara es fa possible gràcies a la tasca de l'Arxiu Municipal de Roses que, amb els anys, ha aplegat i descrit conjuntament totes les revistes aparegudes, conformant la col·lecció que aquest mes presenta.