L'Ajuntament de Llers s'ha pronunciat arren de les recents informacions aparegudes a les xarxes socials, de la mà de Tots Salvem l'Empordà per la petició d'ampliació d'una pedrera al municipi de Llers. El consistori ha confirmat que, "efectivament, una empresa del nostre municipi ha sol·licitat, formalment i seguint tots els canals i procediments corresponents, una ampliació del seu territori d'extracció". L'Ajuntament de Llers és molt conscient de la seva responsabilitat envers el territori, ha assegurat, i "per tant serà molt exigent en l'avaluació mediambiental, patrimonial i social de l'afectació d'aquesta possible ampliació".

Seguint el procediment, l'Ajuntament de Llers ha tramès aquesta sol·licitud a Medi Ambient i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya. "Cal dir que obtenir l'aprovació de l'ampliació per part d'aquestes dues entitats no és un procés gens senzill. Les directrius de la Xarxa Natura 2000 no prohibeixen les activitats extractives però si que les condicionen de manera molt estricta i rigorosa, a banda d'exigir tot un seguit de garanties, mesures compensatòries i mediambientals a l'empresa extractiva", han explicat des del consistori.

L'entitat ecologista IAEDEN Salvem l'Empordà s'ha concentrat aquest dijous davant l'ajuntament de Llers (Alt Empordà) per protestar en contra del projecte d'ampliació de la pedrera a la zona de la Garriga. Segons ha anunciat l'entitat, el consistori ha iniciat els tràmits administratius per modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) per permetre una ampliació de la pedrera. Des d'IAEDEN han assegurat que l'Ajuntament estudia donar 74.000 m2 a la pedrera, tot i que una part d'aquesta superfície són terrenys protegits per la Xarxa Natura 2000. Diversos membres de l'entitat s'han acostat fins a l'Ajuntament de Llers, on han desplegat una pancarta demanant al consistori que ajudi a preservar la zona.