12 de agost de 2020
12.08.2020
L'Empordà
Roses

Nova zona verda i mirador al canal Gran de Santa Margarida

S'ha dissenyat pensant en les vistes obertes que ofereix al Parc Natural dels Aiguamolls

12.08.2020 | 17:12
El mirador potencia les vistes a l'espai natural.

La urbanització de Santa Margarida de Roses disposa des d'aquesta setmana d'una nova zona verda que s'obre com a mirador a l'espai natural del Canal Gran. En el projecte del nou espai, situat al carrer Riu Riudaura, s'ha tingut en compte la privilegiada situació i les vistes obertes que ofereix al Parc dels Aiguamolls, potenciant la seva funció com a mirador de l'espai natural.

El projecte realitzat ha suposat el condicionament d'uns terrenys de 2.700 metres quadrats de superfície, que fins ara combinaven zones verdes amb parts pavimentades que es trobaven deteriorades pels desperfectes ocasionats per les arrels dels arbres. El nou espai ha incorporat una zona de descans i estada amb bancs, així com una zona de jocs infantils. Una franja amb entarimat de fusta s'ha destinat a passeig resseguint la corba de contacte amb l'aigua del canal Gran, servint així de mirador dels Aiguamolls que s'obren a l'altra riba.

Les obres han suposat la demolició de les restes de paviments anteriors i la seva substitució amb una combinació de materials que ajuda a diferenciar la zona d'estada de la de jocs infantils. La vegetació ha recobrat també protagonisme, mantenint-se els pins existents i plantant-ne noves espècies per dotar de més espai verd el conjunt.

El projecte, dotat amb un pressupost de 149.998 euros, ha inclòs la instal·lació de la xarxa de rec i l'enllumenat necessaris, la reparació de les esquerdes del mur exterior de la zona de moll, la col·locació de nou mobiliari urbà i de jocs per a infants i la instal·lació de la tarima que actua com a passeig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent