11 de agost de 2020
11.08.2020
L'Empordà
Palau de Santa Eulàlia

Els Micropobles demanen un canvi del model energètic amb més energies renovables

Els municipis de menys habitants volen que sigui «distribuït i participat i no a qualsevol preu»

10.08.2020 | 19:59
Els Micropobles demanen un canvi del model energètic amb més energies renovables

L'Associació de Micropobles de Catalunya, una entitat sense afany de lucre que aplega, inicialment, els municipis catalans amb una població igual o inferior als 500 habitants, ha publicat un manifest sobre la transició energètica al país i assegura que «estem a favor del canvi de model energètic, i volem que aquest canvi sigui amb energies renovables, però no a qualsevol preu ni de qualsevol manera. Volem que la transició energètica es faci cap a un model que sigui distribuït i participat», acaba apuntant el manifest.

L'Associació de Micropobles de Catalunya, conscients que farà falta territori per cobrir totes les necessitats, exposa que «fa anys que treballem en el tema a diversos nivells, local i global, perquè són conscients que un país és un tot i que nosaltres som una part d'aquest tot». A més, recorden un objectiu de la Unió Europea per a l'any 2030, que es cobreixi el 32% de les necessitats energètiques a partir de fonts renovables.

«La Generalitat de Catalunya va més lluny i aprova la Llei catalana contra el canvi climàtic i estableix que el 2030 el 50% de l'electricitat que es generi al Principat sigui d'origen renovable», diu el manifest.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent