L'Associació de Micropobles de Catalunya, una entitat sense afany de lucre que aplega, inicialment, els municipis catalans amb una població igual o inferior als 500 habitants, ha publicat un manifest sobre la transició energètica al país i assegura que «estem a favor del canvi de model energètic, i volem que aquest canvi sigui amb energies renovables, però no a qualsevol preu ni de qualsevol manera. Volem que la transició energètica es faci cap a un model que sigui distribuït i participat», acaba apuntant el manifest.

L'Associació de Micropobles de Catalunya, conscients que farà falta territori per cobrir totes les necessitats, exposa que «fa anys que treballem en el tema a diversos nivells, local i global, perquè són conscients que un país és un tot i que nosaltres som una part d'aquest tot». A més, recorden un objectiu de la Unió Europea per a l'any 2030, que es cobreixi el 32% de les necessitats energètiques a partir de fonts renovables.

«La Generalitat de Catalunya va més lluny i aprova la Llei catalana contra el canvi climàtic i estableix que el 2030 el 50% de l'electricitat que es generi al Principat sigui d'origen renovable», diu el manifest.