Portbou ha dut a terme, aquest dissabte, 8 d'agost, la seva neteja anual del fons marí per a la conservació i cura de la natura amb molt d'èxit. Arribant a treure més de 400?kg de ferro i grans quantitats de plàstic del fons marí.

Aquest any han col·laborat submarinistes aficionats de la zona, el Club d'Immersió Biologia, el Càmping de Sant Miquel, l'Associació de Platges de Llançà i diferents famílies que han ajudat deixant caiacs, netejant la platja i repartint cendrers.

La regidora Natàlia Torres ha volgut destacar l'augment de col·laboració ciutadana, en especial la dels més petits que han venut braçalets de Save The Ocean durant tota la jornada i també han recollit brossa practicant snorkel. Per una altra banda, Torres ha volgut felicitar a les famílies d'aquests infants fent ressaltar la seva actuació durant la jornada: "És molt important que les famílies ensenyin als petits de la casa a tenir cura del medi ambient i l'entorn natural i en aquest sentit les famílies portbouenques ho estan fent molt bé".

Estava previst que la jornada acabés amb una sardinada popular seguida d'un concert però per prevenció davant la covid-19 des de l'Ajuntament de Portbou s'ha decidit cancel·lar totes les celebracions posteriors a la neteja del fons marí.