L'exconsellera de Benestar i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, va estar aquest dissabte, 8 d'agost, al vespre, a la plaça Catalunya de l'Escala per presentar el llibre que ha escrit amb la seva germana, la diputada al Congrés Montse Bassa, «Carregades de raons».

"Estic emocionada, perquè per primera vegada podem presentar el llibre juntes", va afirmar Dolors Bassa, afegint que "és l'únic llibre del Procés feminista". L'exconsellera es va estendre més i confessava que "quan vaig entrar a la presó em posava a escriure cada dia, sobre tots els fets i sobre els pensaments". "Escriure -afegia- m'ajudava a reflexionar, però no volia fer un llibre de plorar ni de fer llàstima".

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, també va ser a l'Escala per demanar la llibertat de Dolors Bassa. "Hem de poder sumar i que ben aviat estigui a casa seva", va dir en el seu parlament. El cantautor escalenc Josep Tero va tancar l'acte cantant una cançó de solidaritat amb l'exconsellera del Govern català.

En el seu llibre, les dues germanes se sinceren per parlar-nos de la seva experiència, dels seus sentiments, de tot allò que han viscut des d'octubre del 2017: les converses a Brussel·les, la presó preventiva, el judici, la sentència i l'actual reclusió al centre penitenciari Puig de les Basses. Cadascuna des d'un costat del vidre ens ofereixen dues visions complementàries sense defugir ni la política ni les reflexions més personals. La fermesa d'unes dones compromeses i inspiradores.