Des d’aquest dilluns, s’ha posat en marxa el Pla d’Ocupació el programa Treball als barris a Figueresamb 8 operaris i un coordinador. Treballaran durant sis mesos en tasques de desinfecció i neteja en exteriors dels comerços de Marca de l’Ham i Centre Històric (és una de les mesures del Pla de reactivació econòmica de la ciutat), suport en tasques de desinfecció i neteja en parcs infantils, suport als mercats (control d’accessos i mesures) i altres tasques que vagin sorgint de manteniment, reparacions en edificis municipals i espais a l’aire lliure.

El pla d’ocupació forma part d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Dins del mateix pla d’ocupació, també s’han contractat 4 persones que fan reforç en la neteja als edificis municipals, que van començar a treballar el dia 17 de juliol dins el programa “Neteja i condicionament d’espais públics en el barri de la Marca de l’Ham i al Centre Històric de Figueres”.

L’objectiu del pla és dotar de competències i d’experiència laboral a un total de 13 persones en situació d’atur i que no cobren cap prestació contributiva. El programa contempla la realització de tutories de seguiment on es treballa la reincorporació al mercat laboral ordinari, un cop finalitzat el contracte de sis mesos amb l’Ajuntament.

Totes les persones contractades resideixen o a la Marca de l’Ham o al centre històric de la ciutat.