Dues mares i mestres de l'escola Carme Guasch i Darné de Figueres han aprofitat la visita que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha fet aquest matí a Vilafant Josep Bargalló per reclamar-li millores pel centre educatiu.

Dues mares del Carme Guasch reclamen millores a Bargalló aprofitant la seva visita a Vilafant

Dues mares del Carme Guasch reclamen millores a Bargalló aprofitant la seva visita a Vilafant

"Començarem un nou curs en una situació molt precària i amb un espai molt reduït", ha explicat una d'elles al conseller i li ha aclarit que "no demanem res més que més metres quadrats". Després d'estar "quinze anys" reclamant un centre sense mòduls, conscients que s'hi està treballant i encara no és el torn per l'escola Carme Guasch i Darné demanen "simplement un mòdul" que permeti el desdoblament de grups "perquè sino no es pot donar una qualitat educativa", ha lamentat una de les mares.

El conseller d'Educació Josep Bargalló els ha respost que això "s'ha de treballar amb la direcció del centre" i el director dels Serveis Territorials a Girona, Martí Fonalleras, ha afegit que "ja s'està treballant amb l'Ajuntament [de Figueres] per buscar una solució". Bargalló ha explicat que, en tot cas, posar un mòdul més "no és només posar-lo" sino que suposa "hipotecar el futur de l'escola encara més".

Bargalló ha volgut remarcar que "hi ha un fet que els ciutadans i ciutadanes de Girona haurien de ser conscients" i és que "Girona té més mòduls prefabricats que la resta del país" i per això, ha afegit, "dels 17 projectes que ha aprovat el Govern, cinc són de les comarques de Girona". Tot i això, el conseller ha reconegut que "a les darreres dècades, Girona ha tingut menys construccions que les que hauria d'haver tingut comparant amb la resta del país" i que "el dèficit és molt gran". Per una altra part, ha destacat que "en plena crisi de la pandèmia, hem de respondre amb urgència a les emergències que tenim ara i resoldre els dèficits històrics".