28 de juliol de 2020
28.07.2020
L'Empordà
Portbou

La videovigilància com a solució a la manca d'efectius policials

27.07.2020 | 18:26
La videovigilància com a solució a la manca d'efectius policials

Portbou ha demanat, també, finançament al PUOSC per a un projecte de videovigilància, telecomunicacions i interconnectivitat, pel qual s'ha dotat de 34.222,48 euros, quantitat que representa un 90% del pressupost previst.

Tot i que el municipi disposa de tres cossos de seguretat, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra, i malgrat ser poble fronterer, ni la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil tenen competència en seguretat ciutadana.

A més, els Mossos d'Esquadra «malauradament, estan mancats d'efectius per cobrir una zona tan àmplia», lamenta l'alcalde del municipi, i tampoc tenen policia local. Aquesta manca d'efectius per garantir la seguretat ciutadana, el que provoca, segons l'alcalde, és que la vigilància continuada a la població «resulti complexa».

La solució, per al consistori portbouenc, implica instal·lar aquesta videovigilància com a element de prevenció en punts estratègics, com l'entrada al Port o a l'Estació. «No estenem vigilància per tot el municipi, sinó per aquells punts en què considerem que pot haver-hi algun incident».

Alhora, el projecte inclou una ampliació de la xarxa wifi «per interconnectar i modernitzar els diferents espais municipals que hi ha al poble.»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent