El Govern ha aprovat autoritzar l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, a concedir una subvenció directa al Consell Comarcal de l’Alt Empordà per finançar actuacions complementàries del Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà, situat a Pedret i Marzà subvenció directa al Consell Comarcal de l’Alt Empordà .

La subvenció, de 4,6 milions d’euros, es destinarà a les obres i equipaments per a un centre logístic de gestió de residus municipals (deixalleria comarcal), i a un conjunt d’actuacions de millora tècnica i ambiental del Centre de Tractament de residus municipals. La centralització dels residus provinents de les deixalleries en una deixalleria comarcal permetrà una optimització del transport dels residus, així com optimitzar la gestió i millorar els ratis de valorització material.

El CTR de Pedret i Marzà, inaugurat l’estiu de 2017 i construït també amb el finançament de 24 milions d’euros de l’ARC, tracta la fracció resta dels residus -la que no es recull de manera selectiva- i la fracció orgànica. D’aquesta manera, contribueix a reduir la quantitat de residus destinats a l’abocador i a millorar les condicions de la disposició.