Durant l’estiu, les donacions de sang baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que el Banc de Sang ha reforçat les campanyes de donació al juliol i agost per mantenir les reserves en els nivells habituals.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Roses organitza una campanya de donació de sang el proper dissabte, 25 de juliol, al Teatre Municipal. L’horari d’extraccions serà de 10 h a 14 h i de 16 h a 20.30 h. Cal reservar hora prèviament a donarsang.gencat.cat.

Aquest estiu, reserva hora i ‘Multiplica’t per 10’

La campanya d’estiu campanya d’estiu proposa als ciutadans i ciutadanes el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que permet un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat es pot crear la imatge i l’enllaç per a cada persona i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials amb el seu entorn. A més, cada cop que algú reservi hora a través de l’enllaç creat, es rebrà un correu electrònic que avisarà que s’ha sumat una nova donació al repte.

La campanya d’estiu es compartirà a les xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESCINDIBLE i #etsun10.