L'Ajuntament de Figueres, a petició dels gimnasos de la ciutat demanarà al Procicatque aquests puguin obrir les instal·lacions amb totes les mesures de seguretat.

El consistori ho traslladarà al Procicat perquè els centres puguin obrir per a la pràctica esportiva sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva (bàsicament, compliment de la distància de seguretat interpersonal i ús de mascareta) amb hora concertada i registre de dades de contacte. A banda, cal tenir plans de neteja i desinfecció especials, desinfecció del material, subministrament de gel hidroalcohòlic, increment de la ventilació, catifes d’accés a la instal·lació per desinfectar el calçat i organització de circulacions i sentits desinfectants.

Les noves mesures restrictives, aplicades pel Procicat i que tenen una vigència de 15 dies, obliguen a tancar els gimnasos i el col·lectiu ha fet arribar aquesta petició per a la obertura a l’Ajuntament de Figueres.

Segons el col·lectiu, el fet que els gimnasos de la ciutat de Figueres estiguin tancats, fa augmentar la mobilitat de les persones a altres municipis de la comarca que si tenen oferta esportiva en plena activitat.

De moment, sigui allò que sigui que resolgui el Procicat, els gimnasos de Figueres ja han convocat una concentració de protesta perquè se'ls ha obligat a tancar. Serà aquest dijous a les vuit del vespre davant l'Ajuntament, i es farà amb el lema 'L'esport és salut'. Els organitzadors recorden que cal anar-hi amb mascareta, respectar la distància de seguretat d'1,5 metres i no fer grups de més de deu persones.