L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, considera que les "mesures restrictives per contenir la propagació de la Covid-19 s'apliquen a temps i pocs dies després de passar el llindar dels 50 casos per cada 100.000 habitants, "la qual cosa ens ha de permetre poder contenir a temps més contagis. Ara mateix, cal salvar la salut de la ciutadania i fer aquests passos enrere per poder tornar a recuperar el més aviat millor, la certa normalitat". Des de l'1 de juliol, a Figueres s'han confirmat 83 casos, 63 d'ells actius i hi ha 5 persones ingressades a l'Hospital.

Lladó ha fet una crida "a la responsabilitat, la solidaritat i autoexigència de totes les figuerenques i figuerencs per complir aquestes recomanacions". I un missatge de "serenor i confiança a la ciutadania".

Quan la Justícia hi doni llum verda, a Figueres i Vilafant no es podran fer reunions de més de deu persones, es limitarà l'aforament de bars i restaurants i es tancaran cinemes, teatres i locals d'oci nocturn entre altres. Unes mesures que han de servir per disminuir el nombre de casos de coronavirus i que, per l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, permetran rebaixar els contagis que actualment tenen a la ciutat. Lladó, a més, confia que també serviran per "mantenir l'economia local", un fet que preocupa especialment al consistori.

Per això, Lladó s'ha mostrat favorable a la decisió del Govern a qui ha donat "suport total". A més, considera que la proposta "arriba a temps" ja que actualment la taxa de contagi és lleugerament superior a la que fixada per començar a aplicar aquest tipus de mesures. "Ens hem avançat", assenyala Lladó que recorda que l'Ajunatment ja va endurir les restriccions divendres passat.

En el mateix sentit s'expressa l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, que considera que han de fer "tot el que serveixi per reduir els contagis". Cantenys, però, carrega contra el Departament de Salut de qui lamenta que no els hagi informat "amb temps" de les mesures, i que se n'hagin hagut d'assabentar per la premsa.

Oposició a tancar la frontera

En relació a la possibilitat que es torni a tancar la frontera amb França, Lladó ha deixat clar que s'hi oposaran. Assenyala que "no és necessari" i recorda que, si se segueixen les mesures de prevenció dictades, no farà falta prendre aquesta mesura. "El virus ha arribat per quedar-se i no podem estar obrint i tancant la frontera cada quinze dies o tres setmanes", ha destacat.

L'alcaldessa també ha volgut remarcar que actualment l'hospital de Figueres "no té pressió assistencial". De totes maneres, Lladó deixa clar que "estan preparats pel què calgui" però assenyala que la situació al centre pel que fa a malalts de covid és "molt lleugera".

Finalment, també s'ha felicitat que la resolució del Govern obri la porta a fer actes culturals ja, ja que es tracta d'un sector "molt castigat" per la pandèmia. Lladó ha reivindicat el paper de la cultura, malgrat que la resolució comporta el tancament de teatres i cinemes, si bé es permetrà que es facin actes, sempre i quan es notifiquin i aprovin pel Procicat,