16 de juliol de 2020
16.07.2020
L'Empordà
Figueres

La nova empresa del verd urbà de Figueres baixa els sous als treballadors

L'Ajuntament requerirà la nova concessionària per a que respecti les condicions previstes en el concurs

16.07.2020 | 11:19
La nova empresa va començar a treballar fa un mes.

L'Ajuntament de Figueres ha conegut que la nova empresa concessionària del verd urbà, UTE Serveis Integrals de Finques Urbanes, SL i Brócoli, SL, ha deixat d'aplicar el conveni col·lectiu vigent de Figueres Ecoserveis SA per a aplicar un conveni d'abast estatal que rebaixa sensiblement les retribucions dels treballadors, d'altra banda ha constatat que tampoc respecta el traspàs dels delegats sindicals dels treballadors.

L'Ajuntament de Figueres requerirà "d'immediat" la nova concessionària per a que respecti les condicions previstes en el concurs, aprovat per l'anterior govern en junta de govern local, especialment pel que fa a les condicions salarials i socials dels treballadors.

La regidora de serveis urbans, Sònia Trilla, s'ha reunit amb els treballadors en diverses ocasions, en una d'elles acompanyada d'un assessor jurídic de l'Ajuntament que ha confirmat l'obligació de la UTE de respectar els drets dels treballadors.

Segons l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó "aquest govern sempre defensarà els drets laborals dels treballadors i el compliment dels contractes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent