“Els 288 alumnes de l’institut-escola El Bruel d’Empuriabrava es troben fent classe en barracons i és necessari solucionar aquesta situació”. D’aquesta manera s’ha pronunciat el diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) per Girona, Héctor Amelló, per justificar la proposta de resolució parlamentària que ha remès a la Comissió d’Educació amb l’objectiu de sol·licitar a la Generalitat que destini una partida del pressupost 2020 a la construcció de l’institut-escola El Bruel “i elimini la cronificació del sistema de barracons”.

En la seva proposta, Amelló reclama a la Generalitat que determini els terrenys que han de destinar-se a la construcció d’aquest equipament i es faci la pertinent cessió al departament d’Educació. “Considerem indispensable que l’avantprojecte i el projecte bàsic i executiu estiguin redactats abans que finalitzi 2020 per tal d’incorporar aquest institut-escola dins el projecte d’infraestructures educatives de Catalunya i pugui estar operatiu el curs 2021-2022”, ha manifestat Amelló.

D’altra banda, el portaveu municipal de Cs a Castelló d’Empúries, Fernando Fernández, també ha senyalat la necessitat de retirar els barracons i disposar d’un institut-escola “amb cara i ulls” perquè les aules prefabricades “haurien de ser només una mesura excepcional en situacions molt concretes i durant un temps molt restringit i ara semblen permanents”.