L'Ajuntament de Castelló d’Empúries va presentar ahir a la tarda el Portal de Govern Obert i Retiment de Comptes. L’acte es va fer de forma virtual, a través d’un vídeo publicat a la plataforma Youtube, on s’explica el funcionament d’aquesta nova eina.

Al vídeo hi intervenen l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, el regidor de Transparència i Retiment de Comptes, Jaume Planella, i la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot.

La pàgina de Retiment de Comptes, és una eina que apropa l’administració local cap a una major transparència i que informa de manera clara i entenedora sobre el grau de compliment de les accions previstes pel govern municipal.

A la mateixa presentació, es pot veure com funciona explicat per la tècnica de transparència i retiment de comptes, Maria Jofre, i com els ciutadans i ciutadanes podran fer un seguiment de totes les accions que les àrees i/o serveis de l’ajuntament tenen programades així com el grau de compliment i d’execució pressupostària. Al mateix Portal de Govern Obert s’hi troba l’accés al Portal de Transparència i Dades obertes, i la pàgina de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, àrea a través de la qual es vehiculen totes les polítiques públiques del municipi, informació relativa a protecció de dades i també un espai dedicat a enquestes per tal de recollir les aportacions i suggeriments dels ciutadans, amb la finalitat d’establir un permanent feedback

Governobertcastello.cat, s’ha basat en els documents marc que marquen les línies d’actuació, com el Pacte de Govern, el Reglament Orgànic Municipal, el Pressupost Municipal i les diferents Cartes de Servei de l’Ajuntament. El portal s’anirà actualitzant de forma trimestral i també es realitzaran sessions públiques per tal d’informar a la ciutadania, si les autoritats sanitàries ho permeten.

Aquest portal és un exercici de transparència que evidencia una forma de governar més oberta, més transparent i més accessible.